• City Stories

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή

    Αθήνα


    Αυτή την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα και να περάσετε το βράδυ σας αλλιώτικα και πιο καλλιτεχνικά! Δείτε παρακάτω τέσσερις  διαφορετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο:

    1. Ομαδική έκθεση “Ημέρες Θάλασσας 2018” στη γκαλερί Καψιώτη

    Η έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ’’Ημέρες Θάλασσας’’ που πραγματοποιούνται, τον Μάιο, στην πόλη του Πειραιά.

    Οι “Ήμερες Θάλασσας” διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, για τέταρτη xρονιά και περιλαμβάνουν ένα πανόραμα εκδηλώσεων. Φέτος μάλιστα οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με την πραγματοποίηση των “Ποσειδωνίων”, της μεγάλης έκθεσης για τον κόσμο της Ναυτιλίας, στις 2-10 Ιουνίου του 2018.

    Οδηγός έμπνευσης των καλλιτεχνών και θεματικός πυρήνας της έκθεσης είναι και πάλι η θάλασσα, τόσο ως τοπίο φυσικό, όσο και ως χώρος ιστορικός, συνδεδεμένος άρρηκτα εδώ και αιώνες με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Το απέραντο γαλάζιο σε κάθε του έκφανση γαλήνιο αλλά και άγριο, πάντα ανοικτός ορίζοντας στο χθες, το σήμερα και το αύριο, προσεγγίζουν οι καλλιτέχνες ο κάθε ένας με τον εικαστικό τρόπο και την γραφή του. Το εικαστικό αυτό ταξίδι στο πέλαγος της τέχνης προσπαθεί να αναδείξει και να φέρει κοντά στους φιλότεχνους η έκθεση ’’Ημέρες Θάλασσας 2018’’ με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

    Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι:
    Γιάννης Αδαμάκης, Ράνια Καπελιάρη, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μακρουλάκης, Βαγγέλης Ρήνας, Παναγιώτης Σιαγκρής, Σωτήρης Σόρογκας, Βαγγέλης Τζερμιάς, Μανώλης Χάρος

    Και οι γλύπτες:
    Σ. Γαβαλάς, Ν. Καλαφάτης, Α. Καστρινάκης, Δ. Ματαράγκας.

    Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20,00 μμ.

    Επιμέλεια έκθεσης Ράνια Καπελιάρη (εικαστικός).

    Πότε:
    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
    20.00

    Πού:
    Γκαλερί Καψιώτη
    Αλκιβιάδου 153 και Σωτήρος, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. “50 χρόνια Μάης – Μαρτυρίες απ’ το μέλλον” στην Ταινιοθήκη

    Ανοιχτή εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών για το Μάη του ΄68: “50 χρόνια Μάης – Μαρτυρίες απ’ το μέλλον”

    Η Εφημερίδα των Συντακτών διοργανώνει μεγάλη, ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή τα 50 χρόνια από το Μάη του ’68 και την κυκλοφορία του ειδικού αφιερώματος (κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα το Σάββατο 5 Μαΐου).

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της προφητικής για τα γεγονότα του Γαλλικού Μάη ταινίας του Ζαν Λυκ Γκοντάρ “Ο Τρελός Πιερό” (20.00-22.00, ελεύθερη είσοδος).

    Μετά την προβολή θα μιλήσουν πρόσωπα που ήταν παρόντα τότε στη Γαλλία και έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του Μάη και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

    Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Μάκης Καβουριάρης (φοιτητής το Μάη του ΄68, μέτοχος στον αντιδικτατορικό αγώνα και αργότερα καθηγητής στο Παρίσι – αρχικά στη Βενσέν και μετά στο Paris VIII). Συμμετέχουν ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, η πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη και συντάκτες της εφημερίδας.

    Οι θεατές θα μπορούν να δουν και να αποκτήσουν βιβλία για το Μάη του ΄68, από διάφορους εκδοτικούς οίκους (ΚΨΜ, Βιβλιοπέλαγος, Ερατώ, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο κ.α.), καθώς και το αντίστοιχο αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

    Πότε:
    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
    20.00

    Πού:
    Ταινιοθήκη της Ελλάδος
    Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Μίλησε Μνήμη” στο Booze Cooperativa

    Το Booze παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Μίλησε Μνήμη” της ομάδας 443 Photographica.

    Εμπνευσμένη από τον τίτλο της αυτοβιογραφίας του ευφυούς Ρώσου λογοτέχνη, η φωτογραφική έκθεση “Μίλησε μνήμη” παρουσιάζει την οπτική αυτοβιογραφία 17φωτογράφων της ομάδας 443 Photographica στις 18 Μαΐου 2018, στο Booze Cooperativa.

    Μέσα από 17 διαφορετικές ματιές, ο κόσμος δεν αλλάζει μορφή, αποκτά όμως νόημα. Νόημα προσωπικό, νόημα συλλογικό. Η διαφορετικότητα του κάθε φωτογράφου είναι αυτή που συνθέτει άφατα την πορεία της ομάδας, αφήνοντας να αναδυθεί το “ρήγμα φωτός”του καθενός.

    Συμμετέχουν: Αγγελίνα Ζουμπούλη, Αλεξάνδρα Χριστακοπούλου, Αλέξανδρος Βάκουλας, Άλκης Κανελλόπουλος, Άρης Λουκίσας, Γεωργία Χαντζή, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καραγιάννης, Δημήτρης Φιτσιώλος, Έφη Μπάντου, Θανάσης Βάσιος, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Κατερίνα Μέγα, Μάνος Μαθιουδάκης, Μανώλης Λαπιδάκης, Ολυμπία Κυριαζή, Παναγιώτης Ξουλόγης.

    Επιμέλεια έκθεσης: Ιωάννα Γεωργοπούλου

    Πότε:
    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
    21.30

    Πού:
    Booze Cooperativa
    Κολοκοτρώνη 57, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. “Αθέατοι Στίχοι σε Μωβ Παρτιτούρες” στον Πολυχώρο Διέλευσις

    Ο πολυχώρος πολιτισμού “Διέλευσις” την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 21:30 πρόκειται να φιλοξενήσει την εκδήλωση μουσικής δωματίου και ποίησης με τίτλο: “Αθέατοι Στίχοι σε Μωβ Παρτιτούρες”

    Ο ομποΐστας Σταύρος Θεοδωρόπουλος και ο πιανίστας Γιώργος Κότσικας ερμηνεύουν έργα ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, με τη συνοδεία ποιημάτων του Γ.Δ. Αναγνώστου και απαγγελία του ιδίου.

    Ερμηνεύονται έργα των: F. Schubert, F. Chopin, Fr. Poulenc, S. Rachmaninof, A. L. Weber, F. Mendelssohn, F. Liszt, G. Donizetti και N. Rota.

    Τα ποιήματα αποτελούν επιλογές από την ποιητική συλλογή “Τα λάματα της πρώτης νιότης” (εκδόσεις Όστρια, 2017), από τη νέα, υπό έκδοση, ποιητική συλλογή “Μέσα στα Όμικρον του Ονείρου” (από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, Μάιος 2018), καθώς και από ανέκδοτα ποιήματά του Γ.Δ. Αναγνώστου.

    Πότε:
    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
    21.30

    Πού:
    Πολυχώρος Διέλευσις
    Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο [email protected], δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιορτή Λουλουδιών 2018: Η πιο πολύχρωμη ανθοκομική έκθεση στον Δήμο Ζωγράφου



    ΣΧΟΛΙΑ