• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Alpha Finance: Τα «top picks» για το ελληνικό Χρηματιστήριο

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Τις κορυφαίες επιλογές της για το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασε, σε νέα έκθεσή της, η Alpha Finance, με τις μετοχές του ΟΤΕ, της Jumbo και της Μυτιληναίος να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

    Η χρηματιστηριακή, για τον ΟΤΕ, διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,35 ευρώ με σύσταση overweight. H χρηματιστηριακή δηλώνει θετική για τον Οργανισμό, γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην πιο φιλική πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους που υιοθετεί ο όμιλος. Προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ θα «τρέξουν» με μέσο ετήσιο ρυθμό 6% την περίοδο έως το 2021.

    Σε ό,τι αφορά την Mυτιληναίος, υπογραμμίζει ότι τα περιθώρια της Αλουμίνιον είναι πολύ μεγάλα, ενώ οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού είναι πολλά υποσχόμενες. Παράλληλα, η επένδυση των 400 εκατ. της Μυτιληναίος θα διπλασιάσει την παραγωγή αλουμίνας, τονίζει η χρηματιστηριακή. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,1 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή.

    Για την Jumbo, επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση outperform. Στα θετικά της εταιρείας, σύμφωνα με την Alpha Finance, συγκαταλέγονται το μεγάλο εύρος των προϊόντων που προσφέρει, το δυναμικό πρόγραμμα επέκτασης στη Ρουμανία αλλά και η πολύ καλή πορεία των πωλήσεων στο α’ οικονομικό εξάμηνο χρήσης. Το μοντέλο παραγωγής κερδών της Jumbo συνεχίζει να λειτουργεί, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

    Η Alpha Finance πέρα από τις κορυφαίες επιλογές παρουσιάζει και τις μετοχές του model portfolio, στις οποίες περιλαμβάνονται τα τρία top picks (με στάθμιση 15%). Στο model portfolio (με στάθμιση 10% η καθεμία) περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΕΛΠΕ (outperform, τιμή-στόχος τα 8,45 ευρώ), Ελλάκτωρ (υπό αναθεώρηση), Εθνική Τράπεζα (neutral, τιμή-στόχος το 0,40 ευρώ), ΟΛΠ και Τιτάν (υπό αναθεώρηση).

    Η Alpha Finance σημειώνει ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους η απόδοση του model portfolio υπερβαίνει κατά 2,1% την απόδοση του Γενικού Δείκτη.

    Ποιότητα

    Οι τράπεζες

    Όσον αφορά την πορεία των τραπεζών, η Alpha Finance εκτιμά ότι θα είναι οι πλέον ωφελημένες από μια σημαντική οικονομική ανάκαμψη. Τονίζει ωστόσο ότι αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους (stress tests, κόκκινα δάνεια, αβεβαιότητα για το ρυθμιστικό περιβάλλον) από την υπόλοιπη αγορά.

    Η Alpha Finance παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη (cautiously optimistic) για τον κλάδο και εκτιμά ότι το 2018 θα μπορούσε να αποτελέσει το έτος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της υποαπόδοσης των τραπεζών σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Υποβαθμίζει, ωστόσο, τη σύσταση για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο σε «ουδέτερη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανεβαίνει ο πήχης για την Coca Cola HBC



    ΣΧΟΛΙΑ