• Οικονομία

    Αυτοί είναι οι 5 ανάδοχοι που θα αναλάβουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

    • NewsRoom


    Οι Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura θα είναι οι κύριοι ανάδοχοι (lead managers) για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, με το οποίο η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει νέα έξοδο στις αγορές, ενόψει της εξόδου από το πρόγραμμα στήριξης, τον Αύγουστο, όπως επίσημα ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο.

    Η συναλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει και να τιμολογηθεί στο «κοντινό μέλλον» υπό την αίρεση των συνθηκών στην αγορά, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

    Στόχος της Ελλάδας είναι να συγκεντρώσει ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ρευστότητας για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

    Παρά την αναταραχή που επικρατεί στις αγορές τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος. Την προηγούμενη εβδομάδα το Bloomberg, σε δημοσίευμά του, σημείωνε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα βρει πολλούς αγοραστές, όχι μόνο επειδή η οικονομία της χώρας σταθεροποιείται, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι με καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη.

    Μιλώντας στο πρακτορείο, ο επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Alpha Trust Mutual Fund Management Δημήτρης Νταλίπης σχολίασε πως «το κυνήγι αποδόσεων συνεχίζεται καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν ελκυστικά ευρωπαϊκά ομόλογα».

    «Οι αποδόσεις έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, όμως ακόμα και τώρα τα spreads είναι υψηλά», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής της Amber Capital Giuseppe di Mino.

    «Θα σκεφτούμε τη συμμετοχή στη νέα πώληση ελληνικών ομολόγων όταν έρθει η ώρα», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται πως η Amber Capital, η οποία κατέχει το 1% του OΤΕ, αγόρασε πέρυσι ελληνικά ομόλογα. Όπως εκτιμά ο κ. Νταλίπης, το νέο επταετές ελληνικό ομόλογο πιθανότατα θα έχει απόδοση 3%, αναλόγως της ζήτησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Ουρές» επενδυτών για το ελληνικό ομόλογο «βλέπει» το Bloomberg



    ΣΧΟΛΙΑ