Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Την Τετάρτη 15/9 «κλειδώνουν» τα warrants της Attica Bank

Attica Bank

Attica Bank

H Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει εκ νέου το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία άσκησης δικαιώματος εξαγοράς των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών.

H Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία σε συνέχεια των από 30-08-2021, 12-08-2021 και 16-08-2021 ανακοινώσεών της και στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 («DTC») καθώς και των σχετικών άρθρων της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου 28/06.07.2021, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 34/25-08-2021 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (από κοινού «ΠΥΣ»), ενημερώνει εκ νέου το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη (και έως και την 15-09-2021) η διαδικασία, βάσει της οποίας υφιστάμενοι μέτοχοι ή τρίτοι δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (οι «τίτλοι») που η Τράπεζα εξέδωσε στις 16-08-2021 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της  ΠΥΣ, μετά τη λήξη της συνολικής προθεσμίας που προβλέπεται στον όρο 6 της ΠΥΣ, οι τίτλοι αποτελούν κινητές αξίες κατά την έννοια της παρ. 44 του άρθρου 4 του ν. 4548/2018 (Α’ 14) και της περ. ε της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3371/2005 (Α΄ 178) και είναι ελευθέρως μεταβιβάσιμοι και διαπραγματεύσιμοι σε ρυθμιζόμενη αγορά. Συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση της άνω περιγραφόμενης διαδικασίας οι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΠΥΣ, ενώ για την εισαγωγή τους στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και για την μετατροπή τους σε μετοχές θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  Ενημερωτικό Δελτίο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129.

Σημαντική ενημέρωση:

Υπογραμμίζεται εκ νέου ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 της  ΠΥΣ, έως και την ημερομηνία μετατροπής των τίτλων: «……….Σε περίπτωση που λάβουν χώρα επιτρεπόμενες εταιρικές πράξεις, ο αριθμός των τίτλων διατηρείται αμετάβλητος, εκτός από την περίπτωση της συνένωσης μετοχών, οπότε ο αριθμός των τίτλων και αντιστοίχως ο αριθμός των μετοχών που εκδίδονται συνεπεία της μετατροπής αυτών αναπροσαρμόζονται ως εξής: ο νέος αριθμός των τίτλων ισούται με το γινόμενο του αριθμού των τίτλων αμέσως πριν από την εν λόγω συνένωση, πολλαπλασιαζόμενου επί την εξής σχέση: Αριθμός κοινών μετοχών μετά από τη συνένωση/(διά) Αριθμός κοινών μετοχών υφιστάμενων πριν από τη συνένωση.»

Δεδομένου ότι στη δημοσιευμένη πρόσκληση για την επικείμενη Γ.Σ. της Τράπεζας στις 15-09-2021 έχει τεθεί μεταξύ άλλων ως θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Η αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών από €0,30 σε €18,00 με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας δια της συνένωσης 60 μετοχών σε μία (reverse split), …», επισημαίνεται ότι εφόσον ληφθεί η σχετική απόφαση από την άνω Γενική