Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 80% της FPS και της τιτλοποίησης Cairo στην doValue

Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

Με την αρχική συμφωνία μεταξύ Eurobank και doValue να επεκτείνεται κατά τέσσερα χρόνια (στα 14 από 10) λόγω COVID-19 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 80% της FPS καθώς και η τιτλοποίηση Cairo στην doValue.

Ειδικότερα, πριν από λίγο η Eurobank Holdings ανακοίνωσε πως: 

Η Eurobank ανακοινώνει ότι – έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις – ολοκληρώθηκε η πώληση: (α) του 80% της θυγατρικής της «FPS» (έργο «Europe») και (β) ενός μέρους των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης (mezzanine notes) και των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων NPE ύψους €7,5 δισ. (έργο «Cairo»). 

Η επίπτωση στο δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται σε περίπου -340 μονάδες βάσης (-390 μονάδες βάσης, λόγω του έργου Cairo, +75 μονάδες βάσης λόγω του έργου Europe, -25 μονάδες βάσης λόγω εξόδων συναλλαγής και φόρων). Τα δάνεια της τιτλοποίησης του έργου Cairo θα επαναταξινομηθούν ως Διακρατούμενα προς Πώληση και ο δείκτης NPE θα μειωθεί αναλόγως, το 2ο τρίμηνο του 2020. Η ζημία από την πώληση/διανομή των ομολογιών του έργου Cairo και το κέρδος από την πώληση του 80% της FPS, θα λογιστικοποιηθεί επίσης στο 2ο τρίμηνο του 2020.

Τα βασικά στοιχεία του έργου «Europe» είναι τα εξής: 

Τα βασικά στοιχεία του έργου «Cairo» είναι τα εξής: 

Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι για τη Eurobank: Alantra Corporate Portfolio Advisors International Limited, Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A. και PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A..

Νομικοί Σύμβουλοι για τη Eurobank: Allen & Overy LLP,  Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες, Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και Milbank LLP.