Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Credit Suisse: Στόχος να διανείμει στους μετόχους το 50% των καθαρών κερδών

Credit Suisse

Credit Suisse

Τα σχέδιά της για την αύξηση των αποδόσεων για τους μετόχους ανακοίνωσε η Credit Suisse, την ώρα που ο CEO της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Tidjane Thiam, προσπαθεί να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού ομίλου μέσα στο 2018.

Μεταξύ άλλων, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους το 50% των καθαρών κερδών της, κάτι που σχεδιάζει να επιτύχει με επαναγορές μετοχών ή ειδικά μερίσματα.

«Οι ομάδες μας παραμένουν σθεναρά προσηλωμένες στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του 2018 και στόχος μας είναι να επιτύχουμε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE), σε επίπεδο ομίλου, της τάξης του 10%-11% για το 2019 και 11%-12% για το 2020», ανέφερε ο Thiam.

Όπως είπε ο CEO της Credit Suisse, η διοίκηση εκτιμά ότι οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν με σκληρό έλεγχο του κόστους, κατάργηση ζημιογόνων μονάδων και σημαντικές μειώσεις στο κόστος χρηματοδότησης του ομίλου.