Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον

Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τεταμένες φαίνονται οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ έπειτα την παύση του Ρεξ Τίλερσον από τα καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Τσαβούσογλου υπογράμμισε την Τετάρτη ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο αλλά την Πέμπτη ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου και αναβλήθηκε σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Η αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην αμερικανική πρωτεύουσα φαίνεται να ακολουθεί την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό Υπουργείο των Εξωτερικών.

Mike Pompeo, ΥΠΕΗ ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος, δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης. Η λογική εξήγηση τείνει να είναι η χάραξη νέας εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής που επιφέρει η εσωτερική αλλαγή του αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών.  Σημειώνεται δε η χθεσινή δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στην Συρία, αλλά κι άλλα ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος: Ο Ερντογάν προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι η αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουλάχιστον ένα μήνα στη φυλακή θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία