Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019

επίδομα παιδιού

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ του 2019. Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης. Ωστόσο, μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Η απόφαση για τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και τη διαδικασία πληρωμής είναι ίδιες με πέρυσι.

Για την πρώτη κατηγορία:

Για τη δεύτερη κατηγορία:

Για την τρίτη κατηγορία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τo επίδομα ενοικίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΕΚΑ-Επίδομα παιδιού 2019: Δεσμεύθηκε το ποσό για την πληρωμή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινητικότητα στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Όλα τα ονόματα