Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πλώρη για την ευρωβουλή βάζει ο Βασίλης Λεβέντης

Βασίλης Λεβέντης

Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της Ένωσης Κεντρώων, εφόσον περάσει από τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής η «τροπολογία Κουντουρά», που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΕΚ, Μάριος Γεωργιάδης.

«Τώρα, με την άρση του ασυμβίβαστου, ανοίγει ο δρόμος για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, να ανεβάσει το ευρωψηφοδέλτιο πιο ψηλά. Θα το αποφασίσει ο πρόεδρος αυτό» είπε, προσθέτοντας: «Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να ηγηθεί ο Βασίλης Λεβέντης του ευρωψηφοδελτίου».

Σχολιάζοντας την τροπολογία είπε ότι «γενικότερα, συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη», ωστόσο χαρακτήρισε «προκλητικό» τον τρόπο που ήρθε στη Βουλή, «τελευταία στιγμή»: «Αυτό πρέπει να προβληματίσει. Την ημερομηνία των ευρωεκλογών τη γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό».

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία που δίνει τέλος στο ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση «φωτογραφική», για τις περιπτώσεις της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Σπάνε» στα δύο τα εκλογικά τμήματα – Άνοιξε ο δρόμος προς Ευρωβουλή για Κουντουρά, Δανέλλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή: Η κυβέρνηση ανοίγει με τροπολογία τον δρόμο προς την ευρωβουλή για Κουντουρά και Δανέλλη