Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε

ΕΦΚΑ

Καλημέρα σας. Στους ρυθμούς του επικείμενου βρετανικού δημοψηφίσματος κινούνται οι αγορές μετοχών και ομολόγων. Αυτές είναι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε.

-Το ενδεχόμενο ενός Brexit κλονίζει τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι S&P και Nasdaq. Τέταρτη διαδοχική πτώση στις ευρωαγορές. Κάτω από τα 49 δολ. το πετρέλαιο. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Σε υψηλό τριών ετών το γεν έναντι του ευρώ.

-Ξετινάζει» τους επίδοξους διαχειριστές δανείων η Τράπεζα της Ελλάδος και προσωπικά ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας , ζητώντας λεπτομερή στοιχεία για πρόσωπα και διαδικασίες προκειμένου να δώσει άδεια στις τουλάχιστον δέκα εταιρείες που κυνηγούν την αγορά των 100 δισ.ευρώ. Με φακέλους ως και 200 σελίδων, οι εταιρείες διαχείρισης και αγοράς δανείου καλούνται να στήσουν μια μικρή τράπεζα προκειμένου να πάρουν μερίδιο από την πίτα των NPLs.

-Υλοποιείται εντός των επόμενων εβδομάδων η μνημονιακή επιταγή για δημοσίευση των ονομάτων -επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων- όσων έχουν μεγάλες οφειλές στην εφορία. Ήδη, από το βράδυ της Δευτέρας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε την αποστολή -μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

-Επανεξέταση των όρων του μνημονίου ζητά ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο του στους «Financial Times», υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα «New Deal», κυρίως σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει αυτούς τους στόχους ως «μη ρεαλιστικούς και κοινωνικά μη βιώσιμοι», ενώ παράλληλα φροντίζει να καταθέσει και τη δική πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να υποχωρήσει στο 2% του ΑΕΠ και όχι στο 3,5% όπως είναι ο στόχος για το 2018.

-Αισιόδοξος ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα μπει εκ νέου σε θετικό πρόσημο και μάλιστα με γρήγορα αποτελέσματα, εμφανίστηκε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

http://www.mononews.gr/deutsche-bank-brexit-isos-na-min-ine-katastrofiko-gia-tis-vretanikes-metoches/53007

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/tha-enischii-ethniki-mas-ikonomia-apo-tin-anaptixi-tis-kannavis/53026