Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

«Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της Καταλονίας»

Κάρλες Πουτζντεμόν

Κάρλες Πουτζντεμόν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Οριόλ Ζουνκέρας υποστηρίζει ότι ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας, Κάρλες Πουτζντεμόν θα παραμείνει πρόεδρος της Καταλονίας.

«Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της κυβέρνησης και η Καρμ Φορκαντέλ είναι και θα μείνει πρόεδρος του κοινοβουλίου και αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι οι πολίτες να αποφασίσουν το αντίθετο σε ελεύθερες εκλογές», δηλώνει στην εφημερίδα El Punt-Avui, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα ενάντια στην Καταλονία».

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Ισπανίας στη Γαλλία δήλωσε ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας «μπορεί να θέσει υποψηφιότητα» στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από την ισπανική κυβέρνηση στις 21 Δεκεμβρίου, εκτός και αν η δικαιοσύνη πάρει διαφορετική αποφάση.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει και ο κ. Πουτζντεμόν καλείται να θέσει την υποψηφιότητα του. Μπορεί να το κάνει, ναι», δήλωσε ο Φερνάντο Καρντερέρα στο ραδιόφωνο Europe 1.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δικαστικές διώξεις για «εξέγερση» ο ισπανός πρέσβης απάντησε: «Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν αν είναι εκτός νόμου ή όχι. Για την ώρα, μπορεί να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του στις εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταλονία: Χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όσα κόμματα είναι υπέρ της ανεξαρτησίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τρίτη η απολογία του 29χρονου που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ: Στη δημοσιότητα όλοι οι φάκελοι για τη δολοφονία του Κένεντι