Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υψηλές πτήσεις για το Bitcoin – Που θα φτάσει η αξία του;

Bitcoin

Bitcoin

Πολύ ψηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του Bitcoin πριν αρχίσει να πουλάει ο μέσος επενδυτής του ψηφιακού νομίσματος και συγκεκριμένα στα 196.165 δολάρια, δηλαδή 30 φορές υψηλότερη από την την τωρινή αξία που έχει.

Σύμφωνα με την  τελευταία έκθεση της LendEDU ανάμεσα σε επενδυτές Bitcoin τα στοιχεία έδειξαν πως αυτό είναι δυνατό. Ο αναλυτής της LendEDU, Michael Brown δήλωσε πως «είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο αριθμός αυτός είναι πραγματικός με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 564 Αμερικανούς που έχουν επενδύσει στο Bitcoin. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα και για αυτό τα ευρήματα της έρευνας πρέπει να ερμηνεύονται με εξαιρετική προσοχή, αναφέρει το Forbes.

Τι θα χρειαστεί για να επιτευχθεί αυτή η τιμή; Ένας κόσμος όπου το Bitcoin, το «νόμισμα του λαού», θα αντικαταστήσει σταδιακά τα εθνικά νομίσματα στις καθημερινές συναλλαγές, με τη βοήθεια της νέας γενιάς καταναλωτών που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

«Οι επενδυτές αυτοί θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι το Bitcoin θα φτάσει αυτά τα επίπεδα με τη βοήθεια του χρόνου και των νεότερων καταναλωτών που αναπτύσσουν μεγαλύτερη σχέση με τα εικονικά νομίσματα, και συγκεκριμένα Bitcoin», υπογράμμισε ο αναλυτής.

«Όπως συμβαίνει σήμερα, αν και η τιμή των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται ραγδαία, πολλοί από τους παλιούς, μεγάλους επενδυτές είναι ακόμα διστακτικοί ως προς το Bitcoin και πιστεύουν ότι θα καταρρεύσει», δήλωσε ο Brown, ενώ συνέχισε λέγοντας «φανταστείτε μόνο όταν οι νεότεροι Αμερικανοί αποκτήσουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και προσπαθήσουν να φέρουν το Bitcoin στο προσκήνιο της οικονομίας των ΗΠΑ. Σε αυτό το σημείο, η τιμή του Bitcoin θα εκτοξευτεί στα ύψη».

«Πόσο καιρό θα πάρει αυτό; Ίσως, μια γενιά. Το άλμα από τα υφιστάμενα επίπεδα των 7.237,06 δολαρίων σε επίπεδα κοντά στα 196.165 δολάρια θα πρέπει να περιλαμβάνει μια μεταφορά οικονομικής δύναμης από την μια γενιά στην άλλη, που σημαίνει ότι οι νέοι καταναλωτές θα χρειαστούν χρόνο για να χτίσουν τον πλούτο τους και να εδραιώσουν την παρουσία τους στην οικονομία των ΗΠΑ για να καταστίσουν το Bitcoin mainstream επένδυση, πολύ περισσότερο από ότι είναι σήμερα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: NYT: Τα νέα ομόλογα θα είναι ελκυστικότερα για τη Wall Street

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του swap των 30 δισ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Θαύμα» 450,3 εκατ. δολαρίων για τον «Χριστό» του Ντα Βίντσι – Η δημοπρασία που θα μείνει στην Ιστορία