Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Bill Gates

Bill Gates

Πώς είναι να έχεις τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο;

Ο Bill Gates έχει καθαρή αξία 85,2 δισεκατομμύρια δολάρια (δηλαδή περίπου 73 δισεκατομμύρια ευρώ), γεγονός που τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη Γη, σύμφωνα με το Forbes. Από τότε που αποχώρησε από το πηδάλιο της Microsoft το 2006, ο Gates αφοσιώθηκε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο προσφέρει χρήματα σε ερευνητικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η καθημερινή του ρουτίνα είναι συχνά γεμάτη  και αποτελείται από ποικίλες δραστηριότητες, καθώς ταξιδεύει στον κόσμο, παίρνει νέες πρωτοβουλίες και δρομολογεί τα σχέδιά του. Ας ρίξουμε μια ματιά στο ημερήσιο πρόγραμμα του Bill Gates, του πιο πλούσιου ανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο:

Ο Gates ισχυρίζεται ότι απολαμβάνει τα δημητριακά σοκολάτας Cocoa Puffs κάθε πρωί, αλλά η σύζυγός του υποστηρίζει πως συνήθως παραλείπει το πρωινό.

Αν δεν ταξιδεύει, ξεκινάει την ημέρα του σε αυτή την εκπληκτική ιδιοκτησία του, στην Ουάσινγκτον. Το αρχοντικό εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 124 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά το 2008 υπήρχε η φήμη πως έκανε διάδρομο, αφότου ξυπνούσε, παρακολουθώντας DVDs από τη σειρά Great Courses.

Αγαπά πολύ το τένις και παίζει συχνά.

Διαβάζει τους τίτλους των ειδήσεων κάθε πρωί. Συνήθως ενημερώνεται από τις εφημερίδες New York Times, The Wall Street Journal και The Economist.

Σύμφωνα με το The Telegraph, το πρόγραμμά του χωρίζεται με διαλείμματα πέντε λεπτών – ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX, ο Elon Musk, κάνει το ίδιο. Κάθε στιγμή σχεδιάζεται προσεκτικά.

Έχει μια γεμάτη ρουτίνα και πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, αλλά παρακολουθεί και ελέγχει τα σχέδια και τις ιδέες του κρατώντας σημειώσεις.

Έχει αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο γεύμα. Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε “Cheeseburger, Cheeseburger, Cheeseburger” σε μια ερώτηση σχετικά με το αγαπημένο σάντουιτς του.

Είναι ένας περίφημος αναγνώστης και πάντα θέτει λίγο χρόνο για να διαβάσει μερικά βιβλία. Προτείνει, επίσης, μια πληθώρα τίτλων στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Μπορεί να κλειστεί στην τεράστια βιβλιοθήκη του και να διαβάζει με τις ώρες. Το θολωτό αυτό δωμάτιο διαθέτει πολυάριθμα σπάνια βιβλία, όπως το διάσημο “Codex Leicester” του Leonardo da Vinci.

Όταν δεν δουλεύει ή διαβάζει, ξοδεύει χρόνο με τα τρία παιδιά του. Ιδιαίτερα απολαμβάνει τις βόλτες σε ασυνήθιστες τοποθεσίες όπως οι επισκέψεις σε πυραύλους ή σε μονάδες ενέργειας.

Απολαμβάνει, επίσης, να παίζει χαρτιά (και συγκεκριμένα Bridge) τα Σαββατοκύριακα.

Πώς λοιπόν το πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο χαλαρώνει στο τέλος της ημέρας; Κάνοντας δουλειές, προφανώς. Το 2014, δήλωσε ότι πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ, προσθέτοντας ότι “του αρέσει ο τρόπος που το κάνει”.

Και όταν έρθει η ώρα για ύπνο, φροντίζει να κοιμηθεί σχετικά νωρίς για να απολαύσει 7 ώρες ύπνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Bill Gates «τουιτάρει» μερικές συμβουλές για τους νέους απόφοιτους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η μυστηριώδης ζωή του Amancio Ortega, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos