Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μήνυμα Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

mitsotakis μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός

«Η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην Προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο λογαριασμό του στο twitter και πρόσθεσε:

«Όχι μόνον γιατί σε μια ακόμα κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (η οποία προέκυψε από τη συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων).

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο η «γαλάζια» παράταξη και η επικεφαλής Ματίνα Παγώνη έλαβε το 80%.

Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Ουσιαστικά, την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Το «Ενωτικό Κίνημα» που ίδρυσε ο κ. Ψυχάρης, γιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έλαβε 1 έδρα.

Από 1 έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρώτη δύναμη η ΝΔ στους γιατρούς – Βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τεράστια η ζημιά για τους ασφαλισμένους από τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ