Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Burger King: Ο αγώνας με τα McDonald’s και ο ρόλος του Warren Buffett

Μία νέα διευθυντική θέση, η οποία θα επικεντρώνεται στην τεχνολογία, δημιουργεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Burger King, η Restaurant Brands International, προκειμένου να μη μείνει πίσω από άλλες ανταγωνιστικές αλυσίδες fast food που επενδύουν στις παραγγελίες μέσω κινητού και σε άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Josh Kobza, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια, αναλαμβάνει διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης.

Ο κλάδος της εστίασης επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διευκολύνει τις τηλεφωνικές παραγγελίες – μια δυνατότητα που έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση πωλήσεων αλυσίδες όπως τα Starbucks και η Domino’s Pizza. Και το στοίχημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για την Burger King, καθώς ο βασικός ανταγωνιστής της, η McDonald’s έχει πλέον καθιερώσει τις ηλεκτρονικές παραγγελίες και πληρωμές.

Με την υποστήριξη του Buffett

Η Restaurant Brands δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014, όταν η Burger King, υποστηριζόμενη από την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, εξαγόρασε την καναδική αλυσίδα καφέ Tim Hortons και συγχώνευσε τις δύο επιχειρήσεις.

Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαρωτικές αλλαγές στην Carrefour: Δείχνει την έξοδο σε 2.400 άτομα, κλείνει εκατοντάδες καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ακέφαλη» η Burger King Hellas – Γιατί καθυστερεί η έναρξη στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O… εφιάλτης του Warren Buffett μόλις ξεκινά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Warren Buffett προειδοποιεί: Η ιστορία με τα κρυπτονομίσματα θα έχει άδοξο τέλος