Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ζητούν λύτρα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα επίθεσης από χάκερς, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα. Οι χάκερ φέρεται να απαιτούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων και το ακριβές ποσό είναι ακόμα άγνωστο.

Η αγγλική ομάδα συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και άλλους εμπειρογνώμονες για να σταματήσουν τους δράστες, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες παραμένουν ανεπιτυχείς.

Η επίθεση φαίνεται να είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, αφού αυτό έγινε πριν έξι μέρες. Τα συστήματα υπολογιστών της United έχουν μολυνθεί από ιό και τώρα ο σύλλογος φοβάται ότι θα μπορούσαν να διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Εάν η επίθεση αποδειχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φιλάθλων της, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 18 εκατομμύρια λίρες, ή δύο τοις εκατό των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων. Ωστόσο, η ομάδα διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές της ότι αυτό δεν ισχύει.

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο στον σύλλογο, η ομάδα πληροφορικής και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν τα δίκτυά μας και διεξήγαγαν εγκληματολογικές έρευνες» ανέφερε ο σύλλογος.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση