Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Βίκτορ Ορμπάν: Λέει ότι μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων

Βίκτορ Ορμπάν

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ και υπεραμύνθηκε του ουγγρικού νόμου που απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου.

“Μάχομαι υπέρ των δικαιωμάτων τους. Είμαι μαχητής της ελευθερίας στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν και πάλεψα για την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Άρα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά αυτός ο νόμος δεν αφορά αυτό”, δήλωσε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη σύνοδο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση, όπου αναμένεται να συζητηθεί ο νόμος αυτός, τον οποίο επέκριναν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

“Δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους. Ο νόμος αφορά την απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήθελαν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά τους, (αυτό) ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Αυτό είναι που αφορά ο νόμος αυτός”, δήλωσε ο Ορμπάν, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει να τον ανακαλέσει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Όρμπαν ακυρώνει το ταξίδι του στο Μόναχο για να παρακολουθήσει τον αγώνα Γερμανία- Ουγγαρία

Μητσοτάκης: Σεβασμός και ισότητα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αγοράζει επιπλέον 150 εκατ. εμβόλια της Moderna

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση