Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Θεσσαλονίκη: Συγγραφέας ο 81χρονος που αυτοκτόνησε καίγοντας το σπίτι του

Θεσσαλονίκη: Συγγραφέας ο 81χρονος που αυτοκτόνησε καίγοντας το σπίτι του

Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 81χρονου άνδρα από την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος αυτοκτόνησε το πρωί της Δευτέρας, αφού έβαλε πρώτα φωτιά στο σπίτι του.

Πρόκειται για τον συγγραφέα Ευάγγελο Βαρελίδη, ο οποίος θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του, ενώ νωρίτερα είχε καλέσει έναν φίλο του προκειμένου να τον ενημερώσει για το τι είχε σχεδιάσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 81χρονος βγήκε περίπου στις 8.20 το πρωί στην ταράτσα και απευθύνθηκε σε μία γειτόνισσα που ήταν στο μπαλκόνι της, λέγοντάς της να πει στον άνδρα της να μετακινήσει το αμάξι. Ύστερα της είπε να μπει μέσα γιατί θα αρχίσει να πυροβολεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που ο 81χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, ωστόσο, επιστήθιος φίλος του αναφέρει ότι πρόσφατα ο άτυχος άνδρας είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε ως συνέπεια να επηρεάσει τη συγγραφική του δουλειά, κάτι που του είχε στοιχίσει. Από την άλλη, γείτονές του κάνουν λόγο για έναν πολύ ήσυχο, αλλά ιδιαίτερο άνθρωπο.

Ο 81χρονος διοργάνωνε φιλοσοφικές συναντήσεις με κύριο αντικείμενο, όπως φαίνεται και από σχετικές αφισοκολλήσεις που είχε κάνει, τον νου, τον έρωτα, τη συνείδηση και το εγώ.

Υπενθυμίζεται πως ο 81χρονος βγήκε σήμερα το πρωί με την καραμπίνα στην ταράτσα, ξεκίνησε να πυροβολεί απειλώντας πως θα αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο δωμάτιο που διέμενε, με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένος λίγο αργότερα με την καραμπίνα δίπλα του.

Ο κ. Θεοφάνης Βροχίδης, επιστήθιος φίλος του 81χρονου δήλωσε:

«Μου είπε ‘έλα εδώ να τραβάς βίντεο γιατί θα γίνει πανηγύρι μεγάλο’», αναφέρει.

Ο ίδιος περιγράφει πως ο 81χρόνος είχε μια δύσκολη ζωή και πως τον τελευταίο καιρό είχε πάθει εγκεφαλικό και ως συνέπεια δε μπορούσε να γράψει γρήγορα στον υπολογιστή και ως συγγραφέας αυτό του ήταν πλήγμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βροχίδη, πριν 15 ημέρες του έστειλε ξανά επιστολή και του παρέδωσε κάποια από τα πράγματά του. «Είδε τους αστυνομικούς και τους είπε πως δε πρόκειται να τους ανοίξει. Βγήκε στην ταράτσα και έριξε με την καραμπίνα μερικές βολές στον αέρα για να μαζέψει κόσμο προφανώς. Πέταξε 4-5 βιβλία. Στη συνέχεια μου είπε ‘Φάνη απομακρύνσου’, ακούσαμε μια έκρηξη πήρε φωτιά ο χώρος και δεν τον είδα έκτακτο. Πολύ πιθανός να πυροβολήθηκε και μετά να κάηκε».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Καντώνιας (Cosmos Aluminium) στο mononews: «Γιατί δώσαμε έξτρα bonus εμβολιασμού 500 ευρώ»

Αιγάλεω: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και μια σύλληψη σε νυχτερινό κέντρο

Τουλάχιστον 45 νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στις Φιλιππίνες – Συλλυπητήρια από το Ελληνικό ΥΠΕΞ