Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σεισμός στη Θήβα: Αναστάτωση από τις δεκάδες δονήσεις των τελευταίων ωρών

Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει μελέτη του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ για το ρήγμα που έδωσε τα 6,3 R στη Θεσσαλία το 2021

Στον «χορό» του Εγκέλαδου κινείται από τις 10 Ιουλίου η Θήβα, όπου σημειώνονται δεκάδες μικρές σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκαν 3 διαδοχικοί σεισμοί από 3 έως 3,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Θήβας, αλλά και των γύρω περιοχών.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί δεκάδες ασθενείς δονήσεις.

Η τελευταία σεισμική δόνηση άνω των 3 Ρίχτερ είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 12:42, στα τρία χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά της Θήβας, με εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δύο δονήσεις ανάλογης ισχύος με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού.

Η πρώτη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 13,3 χιλιομέτρων. Η δεύτερη δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 δευτερόλεπτα αργότερα στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι σεισμολόγοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής από ΔΕΘ: Στόχος το Μετρό Θεσσαλονίκης να παραδοθεί το 2023

Ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Νίσυρο

Κατερίνα Καινούργιου: Όλα όσα μάθαμε στη συνάντησή μας με την Super Katerina!