Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Meteo: Ποιες περιοχές απειλούνται από τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα – 7 «κόκκινες» ζώνες

Meteo: Ποιες περιοχές απειλούνται από τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα - 7 «κόκκινες» ζώνες

Αυξημένος θα είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο (εντάσεις 6-7 μποφόρ) και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη:

Επισημαίνεται ότι:

• Πολύ υψηλός υπολογίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Δυτικές Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, και Μυτιλήνη.

• Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Ανατολική Αττική, στην Κεντρική Εύβοια, στη Νότια Κρήτη, στη Χίο και Μυτιλήνη, όπου η υγρασία της νεκρής καύσιμης ύλης εκτιμάται ότι βρίσκεται σε κρίσιμα χαμηλά.

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Μέχρι τους 37 ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

Σεισμοί στην Θήβα: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι – Πώς εξηγείται το έντονο βουητό

Ηλιούπολη: Φρίκη με την κόλαση που ζούσε η 18χρονη κοπέλα – Την βίαζαν και την εξέδιδαν

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση