Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Έρευνα για ρατσιστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Ξένη Δημητρίου

Έρευνα για τις καταγγελλόμενες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα κατά δημοσιογράφων παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου .

Η παρέμβαση έρχεται μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΣΥ.

Η κα Δημητρίου έδωσε παραγγελία στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας για να διενεργήσουν έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Δημητρίου επισημαίνει στο έγγραφό της ότι επειδή η ελευθερία του Τύπου είναι συστατικό της δημοκρατίας και οφείλουμε να διασφαλίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία του , επειδή αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν , απευθυνόμενη στους εισαγγελείς της χώρας , ζητά την εκ μέρους τους συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων και για την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή τους όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Κατσίφα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγγελική αναίρεση για την αθώωση στο γκέτο της Μανωλάδας