Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπόθεση Novartis: Διαφωνία της Εισαγγελίας Εφετών με το απαλλακτικό βούλευμα για το Νίκο Μανιαδάκη

Υπόθεση Novartis: Διαφωνία της Εισαγγελίας Εφετών για το απαλλακτικό βούλευμα για το Νίκο Μανιαδάκη

Νίκος Μανιαδάκης

Διαφώνησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών με την απαλλαγή του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη για τις δωροδοκίες της Novartis και άσκησε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο καθηγητής που από θέση προστατευόμενου μάρτυρα βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένου, πρόσφατα απηλλάγη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Έτσι, μετά την εισαγγελική έφεση, η ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη θα κριθεί ξανά, αυτή τη φορά από το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, ο καθηγητής σε πρώτο βαθμό τόσο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου , όσο και η εισαγγελέας , είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Μανιαδάκης, αρχικά με διάταξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, ενώ αργότερα η εισαγγελική αρχή, τον κατέστησε κατηγορούμενο για αξιόποινη πράξη , η οποία φέρεται να συνδέεται με εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης:

Τάσος Ξιαρχό: Απειλεί πως θα αυτοκτονήσει-Προηγήθηκε καταδίωξη στο Μενίδι

Όχι στην αποφυλάκιση 3 καταδικασμένων χρυσαυγιτών