Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στον δολοφονημένο Μπάκο ρίχνουν τις κατηγορίες οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί

Στον άγρια δολοφονημένο συμπατριώτη τους Μπάκο έριξαν όλες τις ευθύνες για το θάνατο του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι 3 κατηγορούμενοι ως ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Στις απολογίες τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κράτησαν την ίδια γραμμή: την εντολή για τον εκφοβισμό του δικηγόρου του επιχειρηματία Άρη Φλώρου την έδωσε ο Αρμπερ Μπάκο που, ενώ εκκρεμούσε αυτή η δίκη, δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρώτος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, Κλοντιάν Λεκοτσάι (και φερόμενος αρχηγός της μαφίας των φυλακών) υποστήριξε απολογούμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:

«Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος».

Για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο Λεκοτσάι ισχυρίστηκε πως ο Άρμπερ Μπάκο του είπε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος:

«O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρω. Tην εντολή την είχε δώσει ο Φλώρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα».

Ο δεύτερος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός Ντούλτσε Όλντι νοιάζεται για την… οικογένειά του θύματος. Όπως είπε:

«Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μαθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε.. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Το νεκρό Μπάκο «έδειξε» και ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας Ιμπραχήμ Μπραχιμάι:

«Να τον τραυματίσω ήθελα και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα»,  είπε απολογούμενος υποστηρίζοντας πως την εντολή του την έδωσε ο Μπάκο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου.