Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο-Εγκαταλείπουν την περιοχή οι ταξιδιώτες (upd)

Συνεχή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελαφόνησο.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου και η κατάσταση εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη.

Aυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.. Εξαιτίας της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς στην Ελαφόνησο μεταβαίνει με ελικόπτερο ομάδα της ΕΜΑΚ και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες διατάχθηκε ξανά η εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στο νησί, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και σε άλλα καταλύματα και σπιτιών στον οικισμό Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού. Η περιοχή στην οποία καίει η φωτιά είναι δύσβατη, κάτι που δυσχεραίνει τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή εμποδίζοντας το έργο των εναέριων δυνάμεων.

Εγκαταλείπουν το νησί οι ταξιδιώτες

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.