Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Κάτι αλλάζει στην Αθήνα: Φεύγει η «μόδα» του AirBnB;

Αλλαγές συντελούνται στο real estate στην Αττική, με τους ιδιοκτήτες να εμφανίζονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη βραχυχρόνια μίσθωση και να επιλέγουν το «πατροπαράδοτο» ενοικιαστήριο.

H υψηλή ζήτηση φαίνεται πως καθιστά το μηνιαίο ενοίκιο αρκετά επικερδές, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευθεί ιδιαίτερα σε περιοχές του κέντρου.

Οι ιδιοκτήτες, συνυπολογίζοντας τον παράγοντα αυτό αλλά και άλλους, όπως η «δέσμευση» που πρέπει να έχουν ακόμη και καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πελατών του που επιλέγουν το AirBnB, την φορολόγηση και το αυστηρότερο – πλέον – νομικό πλαίσιο, φαίνεται πως αρχίζουν να επιλέγουν τις παραδοσιακές μορφές μίσθωσης.

Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τον Σύλλογο μεσιτών Αθηνών – Αττικής, ήδη στο κέντρο διατίθενται τουλάχιστον 2.500 διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Όλα δείχνουν πως κάτι αλλάζει στο real estate.

Oι αλλαγές αποτυπώνονται και στις έρευνες εξειδικευμένων εταιρειών ανάλυσης όπως η AirDNA, καθώς φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες αποχωρούν ενίοτε μαζικά από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.