Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αυτοί είναι οι 23 απίστευτοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο (ποιο ελληνικό νησί είναι μέσα;)

Ακόμα και αυτοί που έχουν φάει με το… κουτάλι τον πλανήτη και υπερηφανεύονται ότι έχουν ταξιδέψει παντού, πιθανόν να εκπλαγούν με το πόσα μέρη υπάρχουν ακόμα στη Γη που αν και είναι πανέμορφα, παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό και δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα από τις… ορδές τουριστών που αναζητούν τις ομορφιές του κόσμου.

Από μία «κρυφή» παραλία μέχρι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου όπου μπορεί να κολυμπήσει κανείς ανάμεσα σε δύο ηπείρους (και με μία ενδιάμεση στάση σε ένα ελληνικό νησί), το Business Insider μας παρουσιάζει 23 από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά αυτού του πλανήτη:

Κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια, η «Κρυφή Παραλία» των νήσων Marieta στο Μεξικό είναι αυτό που λέει το όνομά της: Μία κρυφή παραλία με κρυστάλλινα νερά, που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ενός θαλάσσιου τούνελ που μπορεί κανείς να διασχίσει κολυμπώντας ή με καγιάκ.

Η Huacachina είναι μία όαση στην έρημο που βρίσκεται στην επαρχία Ica του Περού, πέντε ώρες νότια της πρωτεύουσας Λίμα. Η όαση ήταν κάποτε δημοφιλής απόδραση για τους πιο εύπορους ντόπιους, όμως τώρα αποτελεί και κλασική στάση για εκδρομείς που τους αρέσουν τα σπορ στην άμμο.

Αυτοί που επισκέπτονται το χωριό Blagaj της Βοσνίας συχνά μένουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο θέαμα του Blagaj Tekke, ενός μοναστηριού δερβίσηδων. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δροσερό ποτό τους θαυμάζοντας το ξυλόκτιστο εσωτερικό του μοναστηριού ή τη θέα στον ποταμό Buna.

Η λίμνη Hillier της Αυστραλίας διατηρεί όλο το χρόνο το ζωηρό ροζ χρώμα της – ακόμα και όταν το νερό εμφιαλωθεί, είναι πάλι ροζ. Κανείς δεν ξέρει πού οφείλεται αυτό το χρώμα, αν και κάποιοι λένε ότι μπορεί η αιτία να είναι η υψηλή συγκέντρωση αλατιού, σε συνδυασμό με την παρουσία ενός είδους ροζ βακτηρίων.

Η ρωγμή Silfra, στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir της Ισλανδίας, είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν μεταξύ δύο ηπείρων. Όχι μόνο διαθέτει ίσως τα πιο διάφανα νερά του κόσμου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το πέρασμα είναι τόσο στενό που οι κολυμβητές μπορούν να ακουμπήσουν ταυτόχρονα τις ηπειρωτικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

 

Τον 17ο αιώνα η Isola Bella μεταμορφώθηκε από έναν άγονο βράχο στη μέση της λίμνης Maggiore της Ιταλίας σε έναν ολάνθιστο κήπο και παλάτι. Πέρα από το παλάτι, η περιοχή είναι γνωστή και για τους εντυπωσιακούς μπαρόκ κήπους της.

Το χωριό Popeye της Μάλτας δημιουργήθηκε αρχικά για την ταινία του 1980 Popeye (με ήρωα των γνωστό ναυτικό που τρώει σπανάκι για να δυναμώσει), προτού μετατραπεί σε θεματικό πάρκο. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες με καράβι, ένα οινοποιείο και τραμπολίνα νερού.

Η Κόκκινη Γη του Dongchuan βρίσκεται στην πόλη Xintian της Κίνας και είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική της κόκκινη απόχρωση. Το έδαφος στο σημείο αυτό περιέχει οξειδωμένο σίδηρο και μέταλλα που παράγουν το κόκκινο χρώμα, ενώ τα φυτά που ανθίζουν όλο το χρόνο προσθέτουν στο πολύχρωμο σκηνικό.

Η Πύλη της Κολάσεως, στο Derweze του Τουρκμενιστάν, είναι μία τεράστια πύρινη τρύπα που δημιουργήθηκε όταν γεωλόγοι κατά λάθος τρύπησαν ένα σπήλαιο γεμάτο φυσικό αέριο. Έβαλαν φωτιά στην τρύπα, ελπίζοντας πως η φωτιά θα «κατάπινε» όλο το αέριο και τελικά θα έσβηνε, όμως η φωτιά συνεχίζει να καίει ως και σήμερα.

Το νησί Flores, στις Αζόρες της Πορτογαλίας, πήρε το όνομά του από τα αμέτρητα αγριολούλουδα που φυτρώνουν παντού. Έχει επίσης φυσικά ιαματικά νερά και λιμνούλες ιδανικές για χαλαρωτικό κολύμπι.

Η Γκιόλα είναι μία φυσική βραχώδης πισίνα που βρίσκεται στο νησί της Θάσου. Οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν σε μονοπάτι για να φτάσουν εκεί, αλλά όταν φτάσουν μπορούν να απολαύσουν μία «πισίνα» με απίστευτα καθαρά νερά.

Θαυμάστε την εντυπωσιακή νεογοτθική αρχιτεκτονική του ιερού Las Lajas, σε ένα φαράγγι στα σύνορα μεταξύ Κολομβίας και Εκουαδόρ. Μαγευτείτε από την τοποθεσία του, 50 μέτρα πάνω από το ποτάμι και ανάμεσα σε γκρεμούς γεμάτους βλάστηση και καταρράκτες, πριν δείτε το φανταστικό εσωτερικό του.

Κατά την περίοδο των βροχών, το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στο Maranhão της Βραζιλίας είναι ένα αξέχαστο θέαμα. Χάρη στα σχεδόν 120 εκατοστά βροχής που πέφτουν εκεί κάθε χρόνο, σχηματίζονται πισίνες ανάμεσα στις τεράστιες αμμοθίνες του, δημιουργώντας χιλιάδες λιμνούλες με διάφανα νερά. Η καλύτερη εποχή να το επισκεφτείτε είναι από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, όταν οι λιμνούλες είναι πιο γεμάτες.

Το Semuc Champey της Γουατεμάλα είναι ένας παράδεισος για όσους ψάχνουν τιρκουάζ νερά κρυμμένα σε ένα τοπίο γεμάτο βλάστηση. Αν και το ταξίδι μέχρι εκεί είναι ζόρικο, μόλις φτάσετε θα δείτε μία γέφυρα από ασβεστόλιθο με μία σειρά από φυσικές πισίνες που διαθέτουν δροσερά νερά, ιδανικά για κολύμπι.

Βουτήξτε τα πόδια σας στις ιαματικές πηγές της Rotorua, μίας πόλης στη Νέα Ζηλανδία που είναι γνωστή για τα γκέιζερ της, τις θερμικές πηγές της και τα λασπόλουτρα.

Το Setenil de las Bodegas δημιουργήθηκε από ένα δίκτυο σπηλαίων που βρίσκονται στους γκρεμούς πάνω από το Rio Trejo στην Ισπανία. Σήμερα τα λευκά του σπίτια έχουν χτιστεί μέσα σε αυτό το δίκτυο, και κάποια μάλιστα έχουν πέτρινες οροφές. Η περιοχή διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια και φανταστικό φαγητό.

 

Ταξιδέψτε στην Namaqualand, μία άνυδρη περιοχή που εκτείνεται σε πάνω από 950 χιλιόμετρα στη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική. Κάθε άνοιξη, η άγονη περιοχή ξαφνικά γεμίζει με λευκές και πορτοκαλί μαργαρίτες, δημιουργώντας ένα από τα πιο σουρεαλιστικά τοπία στον κόσμο.

 

Το Grotte de St Marcel d’Ardèche ανακαλύφθηκε από έναν κυνηγό το 1836 και διαθέτει πάνω από 60 χιλιόμετρα γνωστών περασμάτων. Εδώ οι επισκέπτες θα βρουν ένα υπόγειο δίκτυο υδάτινων λεκανών και εντυπωσιακών βραχωδών σχηματισμών.

Η Rangiroa είναι μία τεράστια ατόλη σε σχήμα δαχτυλιδιού στη Γαλλική Πολυνησία, που είναι γνωστή για τα στρείδια της, που παράγουν μαύρα μαργαριτάρια. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για καταδύσεις, και οι επισκέπτες μπορούν να δουν δελφίνια, σαλάχια, θαλάσσιες χελώνες και σφυροκέφαλους καρχαρίες.  

Η μικρή πόλη Castellucio di Norcia βρίσκεται κοντά στην Norcia της Ιταλίας και είναι διάσημη για τη θαυμάσια εικόνα των λουλουδιών της που ανθίζουν από τα τέλη Μαΐου ως τις αρχές του Ιουλίου.

Στο μικρό ψαροχώρι Jericoacoara, 320 χιλιόμετρα δυτικά της Fortaleza στη Βραζιλία, οι δρόμοι είναι στρωμένοι με άμμο και παραλίες εκτείνονται σε ολόκληρα χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση.

Τα Μαρμάρινα Σπήλαια, που βρίσκονται σε μία χερσόνησο στη λίμνη General Carrera της Χιλής, είναι ένα εντυπωσιακό δίκτυο σπηλαίων όπου τα κύματα τα οποία σκάνε εκεί για χιλιάδες χρόνια έχουν σχηματίσει μοναδικά μοτίβα στα τοιχώματα.

Η λίμνη Pangong Tso εκτείνεται σε σχεδόν 100 χιλιόμετρα από την Ινδία ως την Κίνα, και είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ασίας. Με καθαρά νερά που αντανακλούν όμορφα το γύρω ορεινό σκηνικό, η λίμνη είναι ένα ξεχωριστό μέρος για κάθε επισκέπτη.