Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Fashion

Σε δημοπρασία Rolex του Marlon Brando

Δημοπρασίες πολύτιμων ρολογιών δεν μπορεί να βρει κανείς μόνο σε μεγάλους οίκους, όπως οι Christie’s και Sotheby’s, αλλά και σε μικρότερους. Όπως η GWS Auctions, που βγάζει στο «σφυρί» ένα Rolex Datejust από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο φορούσε κάποτε ο ηθοποιός Marlon Brando, και μάλιστα στο πίσω μέρος του είναι χαραγμένο το όνομα του πιο διάσημου ρόλου του.

To ρολόι χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ή τις αρχές της δεκαετίας του ’70, με ατσάλινη στεφάνη (και όχι από λευκό χρυσό, όπως σε μεταγενέστερα μοντέλα Datejust). Η κατάστασή του φαίνεται να είναι αρκετά καλή, με άθικτο το καντράν και χωρίς προφανή ελαττώματα. Το ρολόι δε συνοδεύεται από ατσάλινο μπρασελέ, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα αργότερα, αν το θέλει ο αγοραστής. Η GWS Auctions αναφέρει ότι η διάμετρος του ρολογιού είναι στα 31 χιλιοστά, όμως σίγουρα αυτό δεν είναι ορθό ως προς την κάσα.

Σύμφωνα με την GWS Auctions, το εν λόγω ρολόι το έλαβε ο Marlon Brando ως δώρο αφού κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Vito Corleone στον «Νονό». Ως γνωστόν, ο ηθοποιός αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο Όσκαρ. Στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένο το όνομα Vito, καθώς και τα αρχικά του ηθοποιού (MB).

Ο οίκος δημοπρασιών απέκτησε το ρολόι από άτομο που το απέκτησε από την Patricia Norris, σχεδιάστρια κοστουμιών του «Νονού». Σε αυτήν δώρισε το ρολόι ο Brando το 1976, καθώς τους έδενε φιλία. Υπάρχει μάλιστα και επιστολή αυθεντικότητας που επιβεβαιώνει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ρολογιού το αγόρασε από την οικογένεια της Norris μετά τον θάνατό της, σύμφωνα με το Hodinkee.

Η δημοπρασία Archives of Hollywood & Music θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στην Καλιφόρνια, και οι πρώτες προσφορές έχουν ήδη φτάσει στα 27.500 δολάρια.