Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Alice Walton: Έτσι ξοδεύει την περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Είναι η μοναδική γυναίκα κληρονόμος της Walmart και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η περιουσία της ανέρχεται στα 54.4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, ενώ βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων. Ο λόγος για την Alice Walton.

Είναι η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart και έχει δύο αδελφούς. Το 2019, την πρωτιά της «έκλεψε» η Francoise Bettencourt Meyers της L’Oréal, όμως τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 23% μέσα σε ένα χρόνο.

Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία. Στα 10 της χρόνια, αγόρασε τον πρώτο της πίνακα: Μία απομίμηση Picasso, που κόστιζε 2 δολάρια!

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Trinity του Τέξας και όταν αποφοίτησε, το 1971, έκανε μία σύντομη προσπάθεια να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, στον τομέα παιδικών ρούχων. Όμως η καριέρα της, ουσιαστικά ξεκίνησε στην οικονομία. Το 1988 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Llama Company.

Η Alice Walton έχει μία τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία περιλαμβάνει αυθεντικές δημιουργίες θρυλικών καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, ο Andy Warhol, o Norman Rockwell και η Georgia O’ Keeffe.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr