Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βερναρδάκης: Αν κάναμε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα το κερδίζαμε – Ποιο το ερώτημα που θα έβαζε η κυβέρνηση

Βερναρδάκης Vernardakis

Χριστόφορος Βερναρδάκης

Σίγουρος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κέρδιζε ένα δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real ο υπουργός Επικρατείας αμφιβάλει πως οι Έλληνες είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία, ειδικά αν το ερώτημα που θα έθετε στον λαό η κυβέρνηση θα ήταν: «Είστε υπέρ της μη υπογραφής της Συνθήκης και η γειτονική χώρα να εξακολουθήσει να ονομάζεται, όπως σήμερα, Μακεδονία ή είστε υπέρ της υπογραφής της Συμφωνίας και η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία;»

Ερωτηθείς για το  «εάν το Μαξίμου θα υπερασπιστεί τους υπουργούς εναντίον των οποίων στρέφεται με βαριές κατηγορίες ο Π. Καμμένος», ο κ. Βερναρδάκης απάντησε: «Προφανώς και θα υπερασπιστούμε όλους και όλες που έχουν συμβάλει με αυταπάρνηση και εντιμότητα στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος «με τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμά ούτε τη δική του συμβολή, ούτε τους δικούς του συνεργάτες που στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα στην άποψη τους. Φοβάμαι ότι εγκλωβίζεται σε ένα περιθωριακό χώρο αναφοράς που χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό και συνωμοσιολογία».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης θεωρεί «έωλο» τον ισχυρισμό περί «εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων» με το «ονοματολογικό» της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων “μήπως θα ήταν εμπόδιο το ονοματολογικό γι΄ αυτά τα «ξένα συμφέροντα», ώστε να προωθήσουν τάχα τις επιδιώξεις τους; «Αφού, έτσι κι αλλιώς, είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο. Γεροβασίλη: Υπήρξαν «καθοδηγητές και υποκινητές» των επεισοδίων του συλλαλητηρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίχαλος: Θετικές επιπτώσεις στην οικονομία μας από τη συμφωνία των Πρεσπών