Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Τουρκία: Ζητήσαμε από την Ελλάδα να κατεβάσει τις σημαίες, δεν το έκανε και στείλαμε κομάντο

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Hurriyet είναι σήμερα το περιστατικό στη βραχονησίδα “Ανθρωποφάς” και όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ η Άγκυρα είχε… προειδοποιήσει την Αθήνα από το Σάββατο. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην επέμβαση κομάντο για την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την βραχονησίδα, παρουσιάζοντα μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με την Hurriyet, οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές και ζήτησαν να κατέβει η σημαία.Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο νεαρός που ύψωσε τις σημαίες στις βραχονησίδες: «Το κάναμε προς τιμήν του Γιώργου Μπαλταδώρου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To Λιμενικό απαγορεύει την προσέγγιση στις βραχονησίδες (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Αθήνα ερευνά τι έχει συμβεί, ο Τσαβούσογλου επιμένει ότι κατέβασαν τη σημαία από ελληνική βραχονησίδα