Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι η έδρα της εταιρείας του Osios

Στέφανος Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης

Νέες λεπτομέρειες σχετικά  ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με την έδρα της εταιρείας Osios LLC, ιδιοκτήτης της οποίας συνεχίζει να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, η οποία δάνεισε το ποσό των 230.000 ευρώ στη Left Media, για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρεία Osios έχει έδρα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ενώ τα γραφεία της βρίσκονται σε ουρανοξύστη.

Η αποκάλυψης του ονόματος της εταιρείας έγινε την Παρασκευή, εν μέσω «εμφυλίου πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος να παραδέχεται εμμέσως πως είναι ιδιοκτήτης της, κατά παράβαση της νομοθεσίας, η οποία μάλιστα εισήχθη από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο  Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα ενημερωθεί για τους δικηγόρους του για το εάν υπάρχει ασυμβίβαστο, λέγοντας πως «εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το άρθρο 8 του νόμου 3213 του 2003, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, ορίζει ότι απαγορεύεται σε βουλευτές – ευρωβουλευτές αλλά και σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διαθέτουν μετοχές ή το σύνολο της ιδιοκτησίας εξωχώριας εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Γιουχαΐσματα από οπαδούς του Κασσελάκη κατά την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση

Μύνημα Ζελένσκι για τη δεύτερη επέτειος από τη ρωσική εισβολή: Θα νικήσουμε

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη μαζεύουν υπογραφές για αναβολή νέων εκλογών – Θέλω καθαρή λύση, λέει ο Κασσελάκης