Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σκυλακάκης σε Αχτσιόγλου: Οι δαπάνες για την υγεία είναι αυξημένες το 2022

Σκυλακάκης σε Αχτσιόγλου: Οι δαπάνες για την υγεία είναι αυξημένες το 2022

Θ. Σκυλακάκης, αν. υπουργός Οικονομικών - Ε. Αχτσιόγλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Οικονομικών

Απάντηση στον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε πως η κυβέρνηση κόβει 820 εκατ. από τον τακτικό Προϋπολογισμό για την Υγεία και μειώνει κατά 1,7 δισ. τις κοινωνικές δαπάνες για πρόνοια, στήριξη των ανέργων και παροχές υγείας έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Συνιστώ στην κα. Αχτσιόγλου να διαβάσει προσεκτικότερα τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα, για να μπορέσει να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την πορεία της οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών. Αν είχε αναγνώσει προσεκτικότερα τον Προϋπολογισμό, θα διαπίστωνε ότι:

Τέλος, η έμμεση προτροπή της κας. Αχτσιόγλου να δαπανήσουμε άλλα 12 δισ. ευρώ το 2022 για μέτρα στήριξης, αντίστοιχα με αυτά που έλαβε η Κυβέρνηση σε περίοδο πολύμηνων lock down, σε μια χρονιά που προβλέπεται κανονική λειτουργία της οικονομίας μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι δεν έχει καμία συναίσθηση της δημοσιονομικής πραγματικότητας της χώρας και προτείνει να εθίσουμε την οικονομία σε τεράστια ελλείμματα και να οδηγηθούμε σε ένα ακόμα μνημόνιο, είτε ότι η ιδεοληπτική άποψή της, με βάση την οποία “η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά”, την ωθεί να προβλέπει ότι το 2022 θα είναι νέα χρονιά πανδημίας για την ελληνική οικονομία και όχι χρονιά επανόδου στην κανονικότητα, όπως προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2022 που κατατέθηκε σήμερα μάρτυρα ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς αδιόρθωτη, αλλά έχει καταντήσει επικίνδυνη.

Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται απολύτως εκτός ελέγχου και η ακρίβεια σαρώνει εργαζόμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η κυβέρνηση:

Η κυβέρνηση τελικά πανηγυρίζει για μια ανάπτυξη που όχι μόνο βαθαίνει τις ανισότητες, αλλά οικοδομείται στα συντρίμμια της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης

Προϋπολογισμός: Σωρευτική ανάπτυξη 11,7% τη διετία 2021- 2022 – Οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι και οι 7 προτεραιότητες

Μειωμένος κατά 70 εκατ. ευρώ ο ΕΝΦΙΑ στον νέο προϋπολογισμό

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να αντιδράσει στην αύξηση του πληθωρισμού