Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εισηγήθηκε ο Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα, υπό την ασφυκτική πίεση πολιτών της χώρας αλλά και του διεθνούς παράγοντα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών πολλές χώρες, με πρώτη τις ΗΠΑ αναγνώρισαν τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χ. Γκουαϊδό ως «μεταβατικό πρόεδρο» της χώρας.

Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν κανονικά το έτος 2020. Ο διεθνής παράγοντας είχε ζητήσει εδώ και ημέρες τη διεξαγωγή εκλογών με «διαφανείς» διαδικασίες και υπό διεθνή επιτήρηση.

Ο Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε νωρίτερα ενώπιον διαδηλωτών την άφιξη, εντός των επόμενων ημερών, ανθρωπιστικής βοήθειας για την πετρελαιοπαραγωγό χώρα στα σύνορα με την Κολομβία, με τη Βραζιλία και σε ένα «νησί της Καραϊβικής», ζητώντας από τον στρατό να επιτρέψει την είσοδό της.

Νωρίτερα το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας, ορισμένοι αξιώνοντας από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να παραδώσει την εξουσία στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαΐδό και άλλοι για να γιορτάσουν την 20η επέτειο από τη «μπολιβαριανή επανάσταση» και να διατρανώσουν τη στήριξή τους στον Μαδούρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο από τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Μαδούρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας απέτυχε οικτρά να συνάψει μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ντιμιτρόφ πανηγυρίζει για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ