Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Παραίτηση – βόμβα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαιώνει την υποβολή της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα θέσει την παραίτηση την προσεχή Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο που πρόκειται να συνέλθει κατά την τακτική συνεδρίαση του τρέχοντος μήνα.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ανακοινωθέν

Δια του παρόντος ανακοινούται ότι σήμερον, Σάββατον, 4ην Μαΐου 2019, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης εδέχθη εις ακρόασιν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριον, ο οποίος ενημέρωσεν Αυτόν επί διαφόρων θεμάτων της κατ΄ αυτόν θεοσώστου Επαρχίας.

Εν συνεχεία η Α.Σεβασμιότης ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλε γραπτώς την παραίτησίν του εκ του θρόνου της ην επί εικοσαετίαν θεοφιλώς εποίμανεν Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την οποίαν ο Πατριάρχης θα φέρει ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατά την συνεδρίαν αυτής της προσεχούς Πέμπτης, 9ης Μαΐου.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενεζουέλα ώρα μηδέν: Ο Μαδούρο καλεί σε ετοιμότητα τον στρατό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ένας άνθρωπος «για όλες τις δουλειές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα προς Αγκυρα για τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου