Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες ανέβηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse

δημοσκόπηση

Κατά μια ποσοστιαία μονάδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διευρύνθηκε η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την πανελλαδική μέτρηση της Pulse για το Action24.

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν επίσης αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 17%
ΝΔ 30%
ΧΑ 7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,5%
ΚΚΕ 6%
ΠΟΤΑΜΙ 1,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,5%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2%
ΕΠΑΜ 1%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%

Πιο αναλυτικά για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι  55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Στο ερώτημα αν /όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το άρθρο για τη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του Eurogroup – Όλο το παρασκήνιο