Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πυροσβέστες: Αναμενόμενη η μεγάλη καταστροφή στα Κύθηρα – Είχαμε προειδοποιήσει για ελλείψεις

Κύθηρα

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως «αναμενόμενη» χαρακτηρίζει τη μεγάλη καταστροφή στα Κύθηρα από τη δασική πυρκαγιά που κατέκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της είχε αναδείξει ήδη από τον Μάιο του 2017 [15/5/2017 & 19/6/2017 ( βλ. eakp.gr )] «τις μεγάλες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις δομές της πυροπροστασίας» . Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι με τις παρεμβάσεις της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ελλείψεις αυτές, για την περιοχή της Λακωνίας και των Κυθήρων. «Απλά ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα συνέβαινε όλη αυτή η καταστροφή», σημειώνει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «βασική αιτία και αυτής της καταστροφής είναι η συνέχιση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι είναι η πολιτική που ευθύνεται:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα – Νοτιοδυτικά το μεγάλο πύρινο μέτωπο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ερωτηματικά και ευθύνες για την καταστροφή στα Κύθηρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πατούλης: Η καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού