Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Στα 100-350 ευρώ το τέλος χρήσης των συστημάτων

Σταύρος Κοντονής

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Σε 100 ευρώ ή 350 ευρώ ορίστηκε το τέλος χρήσης των συστημάτων για όσους συμμετέχουν σε κάθε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με την οποία τροποποιεί ή προσθέτει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Για το τέλος χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων αναφέρεται ότι:

«Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται:

α) στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και

β) στο ποσό των εκατό ευρώ (100) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Εξ αυτού, ποσό είκοσι (20) ευρώ αποδίδεται από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο ΤΑ.Χ.ΔΙΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 13 και 1 του άρθρου 959Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία στο Eurogroup «έβγαλε» το EuroWorking Group – Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοιχεία – σοκ: «Χέρι» στις καταθέσεις βάζει η εφορία – Στις 520 έφτασαν οι κατασχέσεις την ημέρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To Politico καρφώνει τον Τσίπρα: Καημένε Αλέξη τι τηλεφωνάς, η Ελλάδα αποικία χρέους