Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

BofA: Μετέωρη η κατάσταση για την Ελλάδα

Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέληξε σε μια τεχνική συμφωνία αναφορικά με το πακέτο μεταρρυθμίσεων και λιτότητας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, όλα είναι ακόμα ρευστά, όπως σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch σε νέο της note για την Ελλάδα.

Η συμφωνία δίνει θετικό πρόσημο στο ελληνικό πρόγραμμα, και η αποφυγή των αρνητικών σεναρίων  (όπως το default το καλοκαίρι) είναι πιθανή. Πράγματι, πολλοί διαβλέπουν ότι το Eurogroup της 22ας Μαΐου θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα του όλου ζητήματος.

Ενώ η BofA συμφωνεί ότι αυτό είναι σημαντική πρόοδος, επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμη βάθος στο τούνελ για μα επιτυχημένη λύση.

Αρχικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Δεύτερον, το “πολιτικό κομμάτι” της συμφωνίας το οποίο δεν είναι ακόμη έτοιμο, είναι απαραίτητο για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση.
Όπως έχει δηλώσει ο Σόιμπλε, «απαιτείται η συμμετοχή του ΔΝΤ για οποιεσδήποτε εκταμιεύσεις. Και αυτό απαιτεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μαζί με τον προσδιορισμό των στόχων του προϋπολογισμού για το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο διάστημα».

Η BofA εξακολουθεί να εκτιμά ότι η κατάσταση δυσκολεύει ένεκα των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ με πλοίο της AM Nomikos που επισχέθηκε στη Νότια Αφρική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάγγελος Πιστιόλης: Έχει δώσει 97,5 εκατ. δολ. για νεότευκτα τάνκερ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Πούλησε πλοίο για scrap ο Γιώργος Οικονόμου