Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Γκάλοπ: Οι δεξιοί ψηφίζουν Βαγγέλη, οι… άλλοι Τζιτζικώστα!

Νέα δημοσκόπηση, που δίνει την πρωτιά στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θεωρεί καταλληλότερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρία e-voice, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου, www.e-typos.com. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στους πολίτες, που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8,7%.

Η εικόνα αλλάζει στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο των ψηφοφόρων όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 29,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται νέος και άφθαρτος από το 48,1%, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 9,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 9,1%. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζεται ως «έμπειρος» από το 53,4% και ακολουθούν Απόστολος Τζιτζικώστας (16,8%) Κ. Μητσοτάκης (12,4%) και Αδ. Γεωργιάδης (7,1%). Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά ως προς το «ενωτικός υποψήφιος πρόεδρος» με τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται με ποσοστό 51,3% και να ακολουθούν Απ. Τζιτζικώστας (15,9%), Κ. Μητσοτάκης (11,3%), Αδ. Γεωργιάδης (2,8%).