Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Μετά τον Απρίλιο όλα ανοιχτά για τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει μήνυμα για το 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ημερομηνία των εκλογών του 2023 θέλησε να εκμαιεύσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σημερινή παρουσία των πολιτικών στο Προεδρικό Μέγαρο για τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο έτος.

Ο κ. Κουτσούμπας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», αλλά ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε και ρώτησε «πότε ακριβώς;»

«Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως στο μήνυμά του για την πρωτοχρονιά, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει νωρίτερα φέτος, την 1η Απριλίου αντί για την 1η Μαΐου, όπως το 2022.

Πάντως, ο πρωθυπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η επιτάχυνση της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει να κάνει με το ζήτημα των εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η μετάθεση της αύξησης κατά ένα μήνα σχετίζεται με το τέλος του α’ τριμήνου, ενώ τον Απρίλιο ξεκινά η τουριστική περίοδος, με πολύ κόσμο να απασχολείται στον τουριστικό κλάδο.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Δεν έχει σχέση με τις εκλογές η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου

Η ημερομηνία έκπληξη για τις εκλογές, η influencia social του κ. Τσίπρα, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της νέας απογραφής και οι φωτιές που άναψε ο Μπισμπίκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατων μισθών από την 1η Απριλίου