Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κυβερνητικές πηγές για Σαμοθράκη: Λόγια του αέρα αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις του Τσίπρα

Στο Μαξίμου συζητούν για αύξηση της επιδότησης του ρεύματος

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επέκρινε την κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε για τη Σαμοθράκη έδωσαν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και τα σχέδιά του για το νησί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικό να μην θέλει να ακούει για την κατάσταση του λιμανιού της Σαμοθράκης και αραδιάζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του. Οι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα όσα τους έταξε ο κ. Τσίπρας έμειναν λόγια του αέρα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νωρίτερα, είχε επισημάνει πως το πραγματικό πρόβλημα του λιμανιού της Σαμοθράκης έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τεχνητού λιμένα της Καστριώτισσας, καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο που έχει δημιουργηθεί από το 2016 και το οποίο από τον Νοέμβριο του 2018 βρίσκεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως στην ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς της Σαμοθράκης στο Μέγαρο Μαξίμου, «εκφράστηκε με σαφή τρόπο η βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν όχι μόνο τα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομών και τουριστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της».