Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ιταλία: Κάλεσμα Ρέντσι για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

Ματέο Ρέντσι

Ματέο Ρέντσι

Κάλεσμα για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, προειδοποιώντας πως η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στην ύφεση σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

«Αν γίνουν εκλογές δεν ξέρω αν το Δημοκρατικό Κόμμα θα πάρει 25%, αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο ΦΠΑ θα ανέβει στο 25%. Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τη χώρα», δήλωσε ο Ρέντσι. Όπως ανέφερε, σε αυτή την περίπτωση «είναι βέβαιο ότι η Ιταλία θα βυθιστεί σε ύφεση. Ειδικά με τις εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ-Κίνας και όσα συμβαίνουν στην γερμανική οικονομία».

«Είναι απολύτως απαραίτητο να εμποδίσουμε την αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ», τόνισε ο Ρέντσι. «Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μέτρα του προϋπολογισμού που θα επιτρέψουν να εισέλθουν στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται».

Ο ηγέτης του PD διέψευσε την έντονη φημολογία περί διάσπασης του κόμματός του για τη δημιουργία ενός νέου που θα βρίσκεται πιο δεξιά. Ο Ρέντσι δεσμεύτηκε για ενότητα του PD και επανέλαβε την πρότασή του για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης «χωρίς φόρους».