Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού»: Πίσω από δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θανάτους κρατουμένων

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε εντός των φυλακών και η οποία βρίσκεται πίσω από μια σειρά κακουργηματικών πράξεων στις Φυλακές Κορυδαλλού αλλά και άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Μάλιστα, η ομάδα συνδέεται με την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, την απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού και τους θανάτους δύο, επίσης Αλβανών, κρατουμένων στις συγκεκριμένες φυλακές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε βάρος 13 ατόμων για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών

Οι εμπλεκόμενοι δρούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.

Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται.