Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βραζιλία: Το 43% των πολιτών απορρίπτει την πολιτική Μπολσονάρο

Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου

Στο επίπεδο ρεκόρ του 43% έφτασε το ποσοστό των Βραζιλιάνων που απορρίπτουν τους χειρισμούς του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, μολονότι ταυτόχρονα ένας στους τρεις (33%) δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για αυτόν.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha δείχνει ότι η πόλωση εντείνεται, την ώρα που διχάζουν οι δηλώσεις του προέδρου κατά των μέτρων καραντίνας αν και η χώρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εστίες της ασθένειας Covid-19 στον κόσμο.

Από τους 2.069 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, την Δευτέρα και την Τρίτη, το 43% θεωρεί «κακούς» ή «πολύ κακούς» τους χειρισμούς του Μπολσονάρο. Το ποσοστό αυτό ήταν 38% πριν από έναν μήνα και μόλις 30% πέρσι.

Εκείνοι που θεωρούν «καλή» ή «πολύ καλή» τη διαχείριση εκ μέρους του προέδρου φτάνουν το 33%, το ίδιο ποσοστό με τον Απρίλιο.

Η πόλωση είναι εμφανής από την ισχυρή πτώση του ποσοστού εκείνων που θεωρούν «μέτρια» την προεδρία του Μπολσονάρο: μόλις 22%, από 26% πριν από έναν μήνα και 32% στα τέλη του 2019.

Το ποσοστό απόρριψης του προέδρου είναι πιο υψηλό (56%) μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει ανώτατες σπουδές. Πέφτει στο 36% μεταξύ εκείνων που έχουν φοιτήσει μόνο στο δημοτικό.