Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκία: Νέα μήνυση κατά του Ιμάμογλου

Εκρέμ Ιμάμογλου

Εκρέμ Ιμάμογλου (EPA/SEDAT SUNA)

Σε νέα μήνυση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή έναν διαγωνισμό του 2015, όταν ήταν δήμαρχος Μπεϊλικντουζού.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την απασχόληση προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα και την προμήθεια  υπηρεσιών για πολιτιστικούς οργανισμούς. Ο διαγωνισμός είχε κατοχυρωθεί σε μία εταιρεία κατά της οποίας είχε υποβληθεί ένσταση από αντίπαλη που συμμετείχε στον διαγωνισμό, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τις δημοτικές αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέσυρε την υπόθεση, ενώ η έρευνα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η εταιρεία που νίκησε δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού.

Μετά τη μήνυση, ο Ιμάμογλου αναμένεται να δικαστεί στις 15 Ιουνίου 2023, ενώ κατηγορείται πως προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους 250 χιλιάδων λιρών.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του Ιμάμογλου σε φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, για την οποία ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε ένσταση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες εκλογές.

 

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ Σουηδίας: Η στήριξη της Ουκρανίας μεταξύ των προτεραιοτήτων της σουηδικής προεδρίας