Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μέρκελ για Μόρια: «Η στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Μέρκελ

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» αναφέρει πως «η Μέρκελ είναι ανοιχτή στο να δεχτεί πολύ περισσότερους πρόσφυγες από τη Μόρια από ότι είχε ανακοινωθεί. Ο ακριβής αριθμός θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει με τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Σοσιαλδημοκράτες. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση