Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Η Ρωσία απειλεί τις χώρες που στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Ευθείες απειλές κατά των χωρών που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία εξαπολύει πλέον η Ρωσία.

Όπως δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι χώρες που εξοπλίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία θα θεωρηθούν υπεύθυνες εάν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα δήλωσε πως οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή» απάντηση.

Νέες επιθέσεις μετά το τέλος της πρώτης μέρας των διαπραγματεύσεων

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Κίεβο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις  σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν.

Το αμερικανικό Μέσο ανέφερε ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα.

Η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Επιστρέφουν στις πατρίδες τους για διαβουλεύσεις οι αντιπροσωπείες

Η ουκρανική και η ρωσική αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν σήμερα, συζήτησαν σειρά θεμάτων προτεραιότητας και τώρα επιστρέφουν στις πρωτεύουσες τους, για διαβουλεύσεις σχετικά με τις περαιτέρω αποφάσεις.

Την δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαήλ Ποντολιάκ, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες , κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. Μετά τις διαβουλεύσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των συνομιλιών.

«Τα μέρη όρισαν μια σειρά θεμάτων προτεραιότητας, στα οποία όρισαν ορισμένες λύσεις. Για να μπορέσουν οι αποφάσεις αυτές να έχουν κάποιες δυνατότητες προσαρμογής σε υλικοτεχνικές λύσεις, οι αντιπροσωπείες πηγαίνουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις».

Μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας που πήρε μέρος στις συνομιλίες με την Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, είπε ότι οι συνομιλίες ήταν δύσκολες και ότι η ρωσική πλευρά προκατειλημμένη.

«Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη για τις καταστροφικές διεργασίες που έχει δρομολογήσειι», δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Διαβάστε επίσης

Μαχητικά αεροσκάφη στέλνει στη Βαλτική Θάλασσα η Γερμανία

Λεντριάν: Δεν είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν περίμενε να έρθουν έτσι τα πράγματα

Τουρκία: Κλείνει τα Στενά του Βοσπόρου στα πολεμικά πλοία