Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γερμανία: Ο Ομπάμα στηρίζει, η Μέρκελ προελαύνει – Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η Γερμανίδα Καγκελάριος

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το πολιτικό της μέλλον, η Άνγκελα Μέρκελ. Στη συνάντηση της κομματικής ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών θα ανακοινώσει πως στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο 2017 θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται ήδη 12 χρόνια στην ηγεσία της ομοσπονδιακή κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Bundestag, Norbert Roetttgen είχε προαναγγείλει την κίνησή της αυτή, μιλώντας στο CNN: “Είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης πραγμάτων”.

Βέβαια, και ο Barack Obama λίγο πριν αποχωρήσει από το Βερολίνο, δήλωσε πως αν ήταν Γερμανός πολίτης μάλλον θα ψήφιζε την καγκελάριο, προεξοφλώντας έτσι τη συμμετοχή της στις εκλογές.

Bild: Το 55% των Γερμανών θέλει να μείνει καγκελάριος η Μέρκελ

H πλειοψηφία των Γερμανών προτιμά να είναι ξανά καγκελάριος η Άνγκελα Μέρκελ μετά τις εκλογές του 2017, ενώ μόνο το 39% δεν το επιθυμεί σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά, αφού τότε την εκ νέου υποψηφιότητά της την επιθυμούσε μόνο το 42% και το 50% δήλωνε κατά. Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα δημοσκόπηση, εάν ήταν να εκλεγεί άμεσα από το λαό καγκελάριος στη Γερμανία, η Μέρκελ θα εκλεγόταν με 51% έναντι 21% του δυνητικού αντιπάλου της, του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει εάν θα είναι τελικά υποψήφιος.

Κι ενώ το 90% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) είναι υπέρ της υποψηφιότητας Μέρκελ μόνο ο ένας στους δύο σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόφορους τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Γκάμπριελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΒ Βασιλόπουλος: Σχεδιάζει επενδύσεις 100 εκατ. το 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Γεωργιάδη σε Βαξεβάνη: Καλογρίτσας – Βαξεβάνης με συκοφαντούν και με στοχοποιούν