Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας

Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης

Αυξημένος κατά 67,9% ήταν ο κύκλος εργασιών τον Μάιο του 2021 στα καταστήματα εστίασης κατά 488,2% στα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Για την εστίαση, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

«Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας. Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα, όλα θα πάνε καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του. σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο Rafale παραλαμβάνει την Τετάρτη η Ελλάδα

Δένδιας: Ενημέρωσε την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια

Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία – Να ακούτε την επιστήμη