Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Φωτιά και στο πολιτικό σκηνικό: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Απαντά στον Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/STR)

Την ώρα που τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε φάση ύφεσης, η πολιτική αντιπαράθεση ανεβάζει στροφές.

Σήμερα το μεσημέρι (12:15) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου στην Κουμουνδούρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Μητσοτάκη και πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (στις 15.00) όπου θα εξειδικευτούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για στήριξη των πυρόπληκτων.

Πριν από λίγες ημέρες, κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη όλα τα μέτωπα της φωτιάς, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της αλληλεγγύης και όχι της απόδοσης ευθυνών:

«Τούτες τις κρίσιμες, τραγικές στιγμές, η θλίψη και η οργή, δικαιολογημένα διαπερνούν τα συναισθήματα όλων μας. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μόνο πρόταγμα: Να συμβάλουμε όλοι με κάθε δυνατό τρόπο για να μπει ένα τέλος στο δράμα της φωτιάς. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και της αλληλεγγύης. Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις».

Την συζήτηση για την απόδοση ευθυνών άνοιξε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Εκεί δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

Αλέξης Τσίπρας: Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το δράμα;